flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На Сумщині стартували "16 днів проти насильства"

02 грудня 2020, 12:19

  

Всеукраїнська акція триватиме з 25 листопада до 10 грудня.

«Акція покликана привернути увагу громадськості до проблеми насильства в сім’ї та допомогти людям отримати кваліфіковану консультацію й допомогу фахівців», – зазначила заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Мусіяка.

За її словами, в області затверджено План заходів щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Він передбачає проведення конференцій, семінарів, нарад, «круглих столів», інформаційно-просвітницьких заходів у ряді закладів та на вулицях, виготовлення і розповсюдження соціальної реклами.

Для організації медичної та соціально-правової, психологічної допомоги особам, відносно яких вчинено насильство, в області функціонує суїцидологічний центр при Сумській міській клінічній лікарні № 5, на базі якого працює «Телефон довіри» (0542-334050). Консультацію також можна отримати у фахівців «Ла Страда-Україна», зателефонувавши на Національну «гарячу лінію» 0 800 500 335 (зі стаціонарних телефонів за номером на всій території України) та 386 (з мобільних телефонів операторів «Київстар», «Лайф», «МТС») безкоштовно.

«План заходів акції та інформаційні матеріали із зазначенням контактів правозахисних установ і закладів, що працюють у даному напрямку і допомагають людям, котрі опинилися в біді, розміщено на веб-порталі місцевих органів виконавчої влади Сумської області», – наголосила Людмила Мусіяка.