flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівництво ВККС України зустрілось з кандидатами на посаду судді

14 червня 2023, 10:19

13 червня 2023 року Голова Комісії Роман Ігнатов, заступник Голови Комісії Руслан Сидорович та керівник секретаріату Комісії Олена Пономаренко провели робочу зустріч з ініціативною групою від кандидатів на посади суддів місцевих судів.

Йдеться про добір суддів 2017 року, який через припинення роботи попереднього складу ВККСУ не був завершений. Кандидати звернулись із проханням до Комісії врахувати ситуацію, яка склалась із добором, та вирішити питання з перевіркою практичних робіт.

Як зазначив під час зустрічі Роман Ігнатов, вирішення питання з добором суддів є одним з першочергових завдань Комісії, оскільки на ВККС України покладається велика відповідальність за кожного з кандидатів. Він відзначив важливість мети, яка стоїть перед Комісією, а саме – формування доброчесного й високопрофесійного складу суддів.

Голова ВККС України також звернув увагу присутніх, що найближчим часом буде сформовано колегії для перевірки практичних робіт.  

Руслан Сидорович підкреслив, що члени Комісії уже на 96 % ознайомлені із проблемними питаннями добору.

Керівник секретаріату Комісії Олена Пономаренко розповіла про технічні моменти перевірки практичних робіт. Вона, зокрема, зазначила, що попереднім складом ВККС України перевірено 60 робіт.

 

Вища кваліфікаційна комісія суддів України