flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нове приміщення Шосткинського міськрайонного суду

20 грудня 2019, 11:47

Нове приміщення для суду

 

          19 грудня 2019 року  в м.Шостка Сумської області святкували відкриття нового приміщення міськрайонного суду.

  Більше 40 років суд знаходився в  приміщенні, яке було тісним та не відповідало вимогам часу.

  Оновлена двоповерхова будівля за адресою: м.Шостка, вул.Свободи,63 пристосована під потреби судової установи, в ній створені найкращі умови для здійснення правосуддя, перебування в суді відвідувачів, в тому числі маломобільних груп населення.   Загальна площа   (1788,3 кв.м) дозволила забезпечити кожного суддю окремим  кабінетом, облаштовано  зали судових засідань, новий конференц-зал, кабінети для працівників, кімнати архіву, приміщення для тримання підсудних, кімната для конвою, кімната для адвоката та прокурора, окремий спеціально обладнаний заїзд та бокс для конвойних автомобілів.  Всі кабінети обладнано сучасними офісними меблями, встановлено технічні засоби фіксування судових засідань, іншу комп’ютерну та оргтехніку. Відповідно до вимог сьогодення обладнані й зали судових засідань.

Судді та працівники апарату суду, штатна чисельність яких складає 51 особа,  отримали ідеальні умови для відправлення правосуддя, а громадяни – для відстоювання своїх прав та відновлення справедливості.

В урочистостях з цього приводу прийняли участь  голова Сумського апеляційного суду  Литовченко Наталія Олексіївна, начальник територіального управління ДСА України в Сумській області Кібець Віктор Олександрович, заступник територіального управління ДСА України в Сумській області Петренко Ігор Вячеславович,  Шосткинський міський голова Нога Микола Петрович, голови місцевих судів, представники громадськості.

            Після теплих слів та побажань і  перерізання  святкової стрічки гості здійснили екскурсію відремонтованим приміщенням та оглянули, зокрема,  робочі кабінети та зали судових засідань.

Територіальне управління Державної судової адміністрації в Сумській області неухильно продовжує курс на  створення сучасних та комфортних умов в судах області. Так, за останні роки  введено в експлуатацію повністю оновлені приміщення для Тростянецького, Лебединського, Роменського, Середино-Будського, Глухівського та Охтирського судів.

Стан забезпечення судів приміщеннями, які б відповідали вимогам щодо здійснення правосуддя, є однією із передумов реформування судової системи. Крім того, створення гідних умов для ефективної діяльності судів спрямовані на забезпечення захисту конституційних прав і свобод людини.